Πέμπτη 8 Ιουνίου 2017

Παγωτό φραγκόσυκο

Υλικά (2 μερίδες)
5-6 φραγκόσυκα
1 φακελάκι μείγμα παγωτό
1 φακελάκι κρέμα σκόνη για παγωτό
1 φακελάκι γλάσο
1 φακελάκι σιρόπι
400ml γάλα εβαπορέ
150ml χυμός φραγκόσυκου
Τρούφα σοκολάτα

Για το σιρόπι φραγκόσυκου:
1 φλιτζάνι χυμός από 2-3 φραγκόσυκα
Χυμός από 1 λεμόνι
2 ½ φλιτζάνια ζάχαρη

Εκτέλεση
Πρώτα φτιάχνουμε το χυμό φραγκόσυκου καθαρίζοντας τα φρούτα (τα καρφώνουμε με το πιρούνι, καθαρίζουμε με μαχαίρι τη φλούδα πρώτα στις δύο άκρες και μετά τη χαράσσουμε βαθιά με μαχαίρι οριζοντίως απομακρύνοντας κομμάτι-κομμάτι). Σε μπλέντερ, χτυπάμε τις ψίχες των φρούτων ώστε να γίνουν πολτός, έπειτα τις σουρώνουμε και πετάμε τα σπόρια κρατώντας το χυμό σε μπολ.
Βάζουμε στο μίξερ κρύο το γάλα εβαπορέ, προσθέτουμε το μείγμα για παγωτό και το μείγμα της κρέμας. Χτυπάμε για 3 λεπτά σε δυνατή ταχύτητα και μετά ρίχνουμε σιγά-σιγά το χυμό φραγκόσυκου, συνεχίζοντας να χτυπάμε για άλλα πέντε λεπτά. Έπειτα, προσθέτουμε το έτοιμο γλάσο, αφού πρώτα το έχουμε διαλύσει σε καυτό νερό για 2 λεπτά και το φακελάκι με το σιρόπι και συνεχίζουμε να χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα για 2 λεπτά. Βάζουμε το μείγμα σε μπολ ή σε φόρμα παγωτού, ρίχνουμε τη γαρνιτούρα, βάζουμε το καπάκι και το τοποθετούμε στην κατάψυξη για 5 ώρες.
Για το σιρόπι φραγκόσυκου, παίρνουμε το χυμό των φρούτων και τον αδειάζουμε σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε τη ζάχαρη, ανακατεύουμε μέχρι να αρχίσει να βράζει λίγο και ρίχνουμε το χυμό από το λεμόνι. Δεν σταματάμε να ανακατεύουμε και βράζουμε από 45 λεπτά έως 2 ώρες!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου