Πέμπτη 26 Οκτωβρίου 2017

Τουρσί φραγκόσυκο

Σήμερα θα σας πω πως κάνουμε τουρσί φραγκόσυκο
Τα υλικά που θα χρειαστούμε είναι
5-6 γυάλινα βάζα χωριτικότητας. 370ml τα οποία να είναι αποστειρωμένα
40 φύλλα μικρά και νεαρά φραγκοσυκιάς
4 σκελίδες σκόρδο
4 κλαδάκια άνιθο
4 πιπεριές καυτερές
1 κούπα ξύδι
Μισό φλυτζάνι αλάτι
4 κούπες νερό
Σημείωση όλα τα παραπάνω θα ανακατευτούν στην κατσαρόλα για να λιώσει το αλάτι
Πάμε στην εκτέλεση της συνταγής
Ξύνουμε τα φύλλα για να διώξουμε όλα τα αγκάθια,προσοχή εδώ!με ένα μαχαίρι
Κόβουμε τις άκρες των φύλλων τα πλένουμε καλά και τα κόβουμε κάθετα σε λωρίδες
Για να χωρέσουν στα βάζα.Βάζουμε προκαταβολικά σε κάθε βάζο 1 σκελίδα σκόρδο,1 κλαδάκι άνιθο,1καυτερή πιπεριά και ρίχνουμε στο βάζο τα κομμένα φύλλα όσα χωρέσουν
Βάζουμε στην κατσαρόλα το ξύδι το νερό και το αλάτι και βράζουμε μέχρι να διαλυθεί το αλάτι.Γεμίζουμε τα βάζα με την ζεστή άλμη που φτιάξαμε 1,5 πόντο πιο κάτω απο το πώμα του βάζου και αδιάζουμε τα φύλλα στα βάζα και τα ανακατεύουμε σιγά σιγά με μικρό ανακατευτήρι.Κλείνουμε το βάζο και το αποθηκεύουμε σε δροσερό και σκοτεινό μέρος για περίπου 3-6 μήνες για να γίνουν πιο νόστιμα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου